Nestekjærlighet for egen vinning .

En ting jeg følte mye på da jeg laget Happy Go Lucky, var at det oste litt «buhu stakkars meg» av det hele. Jeg vet jeg har alt. Venner, familie, penger – ja alt man trenger i livet. Allikevel klarer jeg ikke alltid å ha det bra med meg selv. Jeg føler meg noen ganger dum og egoistisk når noen spør hvordan jeg kan bli deprimert. Sannheten er at jeg ikke har noe godt svar på det. Sannheten er også at det kan skje med alle. Likevel var det perioder av prosjektet hvor jeg tenkte mye på denne problemstillingen selv. Tenk på alt som foregår rundt om her hjemme og ute i verden, også skulle jeg lage et tv program om min depresjon.

Det fikk meg til å tenke mye. Jeg tenkte mye på om folk kom til å forstå noe jeg i utgangspunktet ikke forsto selv. Jeg tenkte også mye på alt som foregår rundt om, og vendte fokus utover og bort fra meg selv. Det måtte da være noe i dette prosjektet som kunne gagne fler enn bare meg. Jeg visste at det forhåpentligvis ville bety mye for mange når programmet skulle vises på tv, men under innspilling føltes ting noen ganger litt egosentrisk. Derfor ble jeg veldig glad da Marianne fortalte at den neste leveregelen skulle handle om nestekjærlighet. På mange måter ga det prosjektet mer mening for meg.

Samtidig var det ekstremt rart å skulle få i oppgave å utøve nestekjærlighet for egen vinning. Jeg skulle få det bedre ved å hjelpe andre. Jeg synes motivasjonen var litt uggen, og var litt ukomfortabel med hele settingen. Samtidig så visste jeg jo med meg selv at min motivasjon for å hjelpe andre ikke kom fra et sted hvor det handlet om meg. Jeg valgte å fokusere på at det tross alt er en positiv ting at vi opplever en økning av lykke ved å rekke ut en hånd til noen som trenger det.  Selvom jeg er i mot at egen vinning skal brukes som eneste motiv, så er jeg enig i at det må sies å kunne være en slags vinn-vinn-situasjon. Hvis jeg kunne få det budskapet ut med tv-serien, ville kanskje det få andre til å engasjere seg mer. For eksempel ved å jobbe frivillig på et asylmottak, slik som jeg gjør i kveldens episode. I morgen skal jeg skrive mer om erfaringer jeg gjorde meg ved å jobbe som frivillig, og hva jeg lærte av det å sette fokus på nestekjærlighet.

Og apropos det jeg skrev lenger opp om at programmet skulle gagne andre; jeg vet nå at det har hjulpet så ufattelig mange fler enn bare meg. Tilbakemeldingene jeg får fra dere er så utorlig sterke og betyr mer enn jeg klarer å sette ord på. Takket være dere føler jeg at jeg kan utgjøre en forskjell, og den følelsen er det beste jeg har kjent på noen gang. Takk.

Dette er herlige Ahmed fra Eritrea. Han får dere se mer av i kveldens episode 🙂

2 Kommentarer

2 kommentarer til «Nestekjærlighet for egen vinning .»

  1. Supert at du valgte å jobbe for flyktninger! ?? Jeg tror vi må slutte å vurdere oss opp mot andre mennesker hele tiden. Vi gjør det når vi har det bra, men så gjør vi det jammen når vi har det vanskelig også. Akkurat som om vi ikke har rett til å føle som vi gjør, fordi andre har det så mye verre, eller bedre enn oss selv. Vi mennesker er forskjellige. Go lucky! Heier på deg??

  2. Du må være et tvers gjennom et godt menneske Ida. Har ikke ord. Å et fantastisk bra program! Dette gangner veldig mange. Takk for at du er du å stå på videre! Også mange takk for at du er så modig å vil dele så mye av deg selv ??

Legg inn en kommentar