Nei Dagbladet, jeg har ikke laget en sang om glufsa mi.

Jeg åpnet Dagbladet i dag for å lese saken de skulle gjøre om musikkvideoen min, og ble greit satt ut da overskriften var «synger om sin pussy». Altså, har det klikka helt for folk eller?? Jeg har laget en tullesang om katter, mens  dagbladet med sin overskrift, får det til å se ut som jeg har laget en sang om underlivet mitt. Det er jo helt tydelig hvordan de ønsker at folk skal tolke den formuleringen.

Jeg synes det er både misvisende og ganske provoserende at de har greid å lage et seksualiserende oppslag ut av denne sangen. Det er noe veldig vulgært i at de skriver » Ida synger om sin pussy». «My pussy» blir aldri sagt i sangen, så derfor er det ekstra provoserende at Dagbladet har gått for den overskriften. Til info så er teksten: «Pat’em on the back right thur, right thur – when i stroke that fur, it makes the pussy pur.» Ideen er at jeg har brukt et røft språk man forbinder med gangster-rap, til å synge om noe så lite gangster som små kattepuser.

Jeg er selvfølgelig klar over den doble betydningen i ordet «pussy», og jeg syns selv det var et morsomt lite rim da jeg skrev det. Poenget er: siden det ikke finnes et snev av seksuelle undertoner i resten av teksten, reagerer jeg på at Dagbladet smører på med en overskrift som indikerer at jeg har lagd en sang om f**ta mi (unnskyld språket, men det jo sånn den overskriften vil tolkes).

Det som kanskje irriterer meg aller mest, er at dette mest sannsynlig ikke hadde skjedd dersom jeg var mann. I Ylvis sin hit «Stonehenge» finner man for eksempel linjen «She gives me a smile. Then she plays with my balls». Jeg så ingen overskrifter om at «Ylvis synger om ballene sine», da den låta kom ut. Det er ikke noe nytt i denne forskjellsbehandlingen, men vi må fortsette å si i fra helt til det går inn i hodet til folk at det ikke er sånn det skal være.

Jeg mener ikke å dra denne ene saken ut av proposjoner, men den er en del av en ukultur som vi må kvitte oss med, og derfor føles det riktig å si i fra. Jeg sa ja til å være med i en sak for å fortelle om min tullete musikkvideo, ikke til å bli seksualisert i en av Norges største aviser.

5 Kommentarer

5 kommentarer til «Nei Dagbladet, jeg har ikke laget en sang om glufsa mi.»

  1. Så godt å se at du ikke finner deg i dette! Måtte gi ut et (av mange) skuffelsens sukk over Dagbladet, da jeg så overskriften i dag. Og jeg er så enig, dette hadde ikke skjedd om du var mann, det er jeg sikker på. Stå på, Ida!

Legg inn en kommentar