Hva betyr Happy Go Lucky?

Happy-go-lucky er et uttrykk som blir brukt for å beskrive en bekymringsfri og optimistisk person. Dette står det på nettsiden, urban dictonary:

Happy-Go-Lucky: A person who is incredibly optimistic and high on life. They are usually peppy and make the best out of every situation. They’re fun to be around and can brighten anyone’s day.

På mange måter er jeg en happy-go-lucky type person. Jeg har veldig få bekymringer, jeg ser noe positivt i alt og alle, og jeg kaster meg ut i det meste med stor entusiasme og optimisme. Og det som er veldig veldig ironisk, er at nettopp det at jeg er en happy-go-lucky-person, er en av grunnene til at jeg har opplevd depresjon og angst.

Nå skjønner dere sikkert i drua her, men la meg prøve å forklare. Hovedårsakene til at jeg har blitt deprimert, har vært at jeg har slitt meg ut mentalt og fysisk. Men som en person med lite bekymringer og massevis av positivitet, så er det vanskelig å oppdage at man begynner å bli sliten. Optimist som jeg er, så kjenner jeg ikke etter og leter ikke etter feil. Og skulle noe føles annerledes, så børster jeg det av og durer på videre. På den måten kan det gå ganske langt før jeg skjønner at noe er galt. Og dette resulterer i at når det først smeller, så smeller det skikkelig. Jeg merker ikke at noe er feil, før det allerede har gått så langt at både kroppen og hodet har sluttet å fungere på «vanlig måte». Det er derfor det kjennes ut som et stort SMELL, for oppi hodet mitt så har jeg ikke vært med på «reisen» om at noe ikke er som det skal. Dette er på en måte min forbannelse. Det er jo stort sett helt topp å ha den innstillingen til livet, men det gjør det også ekstremt vanskelig å oppdage at spiralen begynner å gå nedover.

Det at jeg nå har vært i gjennom to perioder med depresjon, gjør heldigvis at jeg har blitt bedre på å lytte når kroppen prøver å fortelle meg noe. Samtidig har jeg fortsatt mye å lære når det kommer til å ivareta meg selv i hverdagen. For når ting føles bra, glemmer jeg fortsatt innimellom å ta vare på meg selv. Det er lett å falle tilbake i gamle mønster å bare dure på i kjent happy-go-lucky-stil. Men jeg har lært veldig mye gjennom dette tv-programmet om det å ta vare på meg selv. Håper noen av dere som ser på også kan lære noe av det samme 🙂

2 Kommentarer

2 kommentarer til «Hva betyr Happy Go Lucky?»

  1. Nå tror jeg at din angst og depresjon (og krystallsyke) kommer av overvekst av bakterier i magen og histaminoverdose. Irritabel tarm. Behandler du det vil du bli bedre, du har jo prøvd psykolog i mange år uten effekt. Kanskje er det på tide å prøve andre medisiner, feks Sarotex som kan hjelpe mot irritabel tarm:) god bedring!

  2. #happygolucky Jeg gleder meg SÅÅ mye til i kveld når det er premiere på happy go lucky. Kommer ikke til å klare å vente mellom hver gang :))

Legg inn en kommentar