Har jeg blitt noe bedre på å dyrke relasjoner?

Holy mother!!!!! Da var første episode overstått! Altså jeg har fortsatt puls på laaaangt over normalen og er fortsatt klam som en svamp i henda. Men dæven døtte nå er det gjort, si! Nå er jeg på premierefest med venner og familie, skal fortelle mer om det i morgen. Men jeg lovte jo et innlegg om hva jeg tenker om dette med å dyrke relasjoner nå i ettertid 🙂

Det er jo ikke akkurat no newsflash at vi trenger nære relasjoner i livet vårt for å ha det bra, men allikevel fikk jeg en slags aha opplevelse av å dykke litt dypere inn i det. Da jeg dro til Tromsø for å besøke Danielle, var jeg veldig bevisst på å kjenne etter hva slags følelser dette skapte i meg. Det er jo ikke noe jeg vanligvis gjør, kjenner etter hvordan jeg føler det når jeg er sammen med de jeg er glad i. Men det burde vi helt klart gjøre mer av! Det ble i hvert fall veldig tydelig for meg at det skaper massevis av positive følelser.

Når vi er i en sårbar situasjon, tror jeg det er ekstra viktig at vi velger å omgås med noen vi føler oss trygge rundt. Velg venner og familie som du stoler på, og som du føler du kan være deg selv rundt uansett hva. Jeg hadde nok ikke fått til en reise til Tromsø når jeg er midt i det, men jeg tror det med nye omgivelser og opplevelser har noe for seg også når vi er langt nede. Tidligere har jeg omtrent ikke beveget meg ut av leiligheten når jeg har vært depressiv, men jeg tror det er en veldig god ide å komme seg litt ut for å få et avbrekk når det står på som verst. Jeg vet i hvert fall at dersom jeg skulle få en depressiv periode igjen, så skal jeg være mye flinkere til å komme meg ut av leiligheten. Det trenger ikke være store greiene, kanskje bare bytte min egen sofa med en venninne sin.

Nå som jeg har hatt en lang periode hvor den mentale helsa stort sett er på stell, så har jeg også brukt det jeg lærte i denne episoden. Vi har jo alle perioder hvor det frister å ligge på sofaen dag etter dag. Jeg har blitt litt flinkere til å unngå det. Den beste måten å få til det på (for meg), er å sette opp avtaler med venner noen dager i forveien. For vi vet jo alle at vi ikke orker å planlegge noe som helst når arbeidsdagen er over og sofaen skriker etter at du skal komme å legge deg. Men har du da allerede en avtale, så er det vanskelig å bryte den. Og når har vi noen gang angret på at vi bruker kvelden vår med venner eller familie? Jeg har i hvert fall aldri angret i ettertid, uansett hvor lite fristende det har vært på forhånd.

I morgen skal psykologen min skrive et gjesteinnlegg til dere om hvorfor nære relasjoner er viktig og tanker rundt hvorfor det kan være vanskelig å være sosial noen ganger.

Men nå er jeg kjempespent på å høre hva dere synes om første episode!!! Legg kjempegjerne igjen en kommentar 🙂

 

20 Kommentarer

20 kommentarer til «Har jeg blitt noe bedre på å dyrke relasjoner?»

 1. Dette naila du, Ida!
  Få tv2 til å nevne bloggen din etter programmet, for akkurat som du skrev et sted, så blir det ikke innmari utdypende i en tretti minutters episode. Tenker at mange vil ha utbytte av å få mer kjøtt på beinet. Jeg er så opptatt av å få folk til å skjønne litt mer av dette. Du sa det jo selv, at du ikke forsto eller visste noe om depresjon før du sto i det selv, og selv da var det vanskelig å forstå og akseptere! Nå kan du puste lettet ut og klappe deg selv skikkelig på skuldra, for dette blir en garantert suksess!

 2. Første gang jeg er inne på din blogg , så programmet!! Knall bra, men tøft å se på andre har det vondt!! Fast sees her ❤️

 3. Kjære, kjære Ida!

  Har gledet meg lenge til at du skulle komme med nytt program, og så selvfølgelig alle episodene på rappen i dag. Tror aldri jeg har slitt med depresjon slik du beskriver, men kjenner meg alikevel igjen i så mange av tankene og følelsene du trekker frem. Både gråter og ler gjennom alle episodene, og sitter igjen med å føle meg mektig inspirert. Du er modig som byr så mye på deg selv, og hjelper mange ved å sette fokus på psykisk helse og på en måte ufarliggjør det hele.

  Takk Ida ❤

  1. Så utrolig fint å høre 🙂 Og veldig bra at de som ikke har slitt med depresjon også kjenner seg igjen og blir inspirert. Det ønsket jeg virkelig 🙂

 4. Ååh, så bra episode <3 Har sumo, så er på episode 6 eller noe og du er sååå flink <3 Og episode 5 var jo bare awesome, men er det noen steder man kan se det ferdige produktet?? Hadde hatt lyst til å se hele, for det var drit bra 😀

  1. Rått at du har sett så mye allerede! 😀 Den ferdige musikkvideoen skal legges ut i sin helhet etterhvert 🙂 Litt usikker på når, men legger den så klart ut her på bloggen også 🙂

 5. Så hele serien nå ikveld, superduper! Håper vi en dag kan bli venner ass ? Håper også at programmet om sommerkroppen blir realitet. Hilsen fangirl 24 Trondheim

 6. Fantastisk episode! 🙂 Gleder meg til resten 🙂 Bra at du snakker åpent om ting veldig mange kjenner seg igjen i (Y) Stå på Ida <3

 7. Hei Ida!

  Wow – det er akkurat som om at noen endelig snakker høyt om den rosa elefanten som altfor lenge har stått i stua mi her nå! Det er mye man kan kjenne seg igjen i – men dette her var helt ekstremt, og dermed både små-scary og sinnsykt digg! 🙂 Etter bare første episode er jeg kjempeinspirert, og fikk trua på at ting skal gå greit igjen. Nå har jeg satt meg et mål om å ta til meg alle tipsene som kommer etterhvert i episodene og huke av alle oppgavene «sammen med deg». Jeg må også legge til at jeg synes du er utrolig modig som står frem slik du gjør! Bare det er fantastisk inspirerende, og ikke minst rørende og fint!

  Jeg gleder meg til fortsettelsen! Stå på! 😀

  1. Hei Madeleine! Så sjukt bra at du blir inspirert og vil gjøre noen endringer 😀 Sånt blir jeg skikkelig glad for å høre! Masse lykke til! Si gjerne fra hvordan det går også, jeg følger med i kommentarfeltet 🙂 Hilsen Ida.

 8. Nå har jeg bare siste episoden igjen, og jeg tror helt oppriktig at du har redda meg fra min egen nedadgående spiral. Jeg isolerte meg helt i leiligheta siden onsdags kveld, etter at hverdagen ble for stor og skremmende for meg. Sånne dager som jeg sover på sofaen og ikke orker å lage mat, og hvor helt vanlige ting blir veldig skremmende og uoverkommelige, som å gå på butikken eller ta telefonen. Skrolle litt på instagram, og føle at man har feila totalt.

  Men så ble serien din lagt ut i går, og det var så fint, konkret og ærlig. Og så godt å kunne gråte med deg, få ut litt følelser som ikke var knyttet til mitt eget gnagsår. Så jeg tok en tur ut i gårkveld, i nydelig vintervær, og fikk gråte ut mine egne følelser også. Dagen i dag har vært en god dag! Jeg tar med meg lista, og skal forsøke å bruke den så godt jeg klarer framover!

  Hvordan kan et program på tv ha så stor betydning for hvordan jeg har det? Fordi jeg kjenner meg igjen. Og du er så ærlig om alle sider ved livet. Også gir du så mye av deg selv! Du er så menneskelig, og står i det med både dine negative og dine positive sider – det er liksom ikke så farlig, det er jo bare sånn livet er!

  Dette ble dype greier, gitt!
  TUSEN TAKK, Ida! <3

  1. Hei kjære deg! Helt utrolig hyggelig å høre at programmet inspirerer deg på den måten <3 Ønsker deg masse lykke til, og håper du kan finne en måte til å få spiralen til å peke oppover igjen 🙂 Klem fra Ida.

Legg inn en kommentar